De positieve effecten op fysieke en mentale gezondheid zijn bewezen door talrijke wetenschappelijke studies.
Yerba mate bevat bijna alle micronutriënten die het menselijk lichaam nodig heeft. Regelmatig mate drinken zal uw immuunsysteem in het algemeen verbeteren, uw lichaam detoxifiëren en veel ziekten voorkomen. Naast antioxidanten en polyfenolen is yerba mate rijk aan mineralen, aminozuren en essentiële vitaminen.
De vitaminen die in Yerba Mate zitten zijn voornamelijk uit de B-complex, die 8 van de 13 essentiële vitaminen bevat die nodig zijn voor de optimale werking van DNA, celvernieuwing en metabole efficiëntie van vetten en eiwitten.

Het bevat ook belangrijke mineralen zoals kalium en magnesium, die de hartfunctie verbeteren. Het bevat chloorphyllen, phytonutriënten, tannines, sporen elementen en flavonoïden, die nog meer eigenschappen en gezondheidsvoordelen toevoegen (Lees meer over de voedingswaarde van yerba mate hier).
Zijn cafeïnegehalte wordt gecompenseerd met theobromine en theofylline; het werkt op het centrale zenuwstelsel met een krachtige werking die tegelijkertijd energie geeft en herstellend is, voor de geest en het lichaam.

Feitelijk voldoet yerba mate aan alle vereisten om als een superfood beschouwd te worden: het heeft een krachtig effect op de gezondheid; het is een rijke bron van vitaminen en mineralen; en het heeft veel phytonutriënten en fytochemicaliën zoals antioxidanten, detoxificatie-agenten, fyto-oestrogenen en celregelaars. Lees meer over waarom Yerba Mate als superfood beschouwd kan worden.

Yerba mate, met meer antioxidanten dan groene thee, wordt beschouwd als één van de beste dranken ter wereld door het populaire tijdschrift CNN Travel, dat mate beschrijft als een van de “verrassendste en aangename ontdekkingen” ter wereld. Op deze lijst staat yerba mate hoger dan de best verkopende energiedrank ter wereld.

https://www.healthline.com/nutrition/8-benefits-of-yerba-mate

https://www.scientificamerican.com/article/what-are-the-health-benefits-of-yerba-mate/